Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2006

Γύρνα σπίτι σου κωλόμπατσε




«Λίγο προτού φθάσουμε στο Σύνταγμα, στην Σταδίου, δύο διμοιρίες των MAT μάς είχαν πλευρίσει. Ήταν εριστικοί. Κάποιοι φώναξαν το σύνθημα "Έξω η Αστυνομία από την πορεία". Εκείνη την στιγμή μάς επιτέθηκαν και άρχισαν να μας χτυπούν. Τους είπα ότι είμαι συνταξιούχος και εκείνοι μου απάντησαν να πας στο σπίτι σου κωλόγερε. Με χτύπησαν στον αυχένα και στο χέρι - και μου το έσπασαν. Με έριξαν κάτω και άρχισαν να με κλωτσάνε. Εδώ στο νοσοκομείο βρήκα άλλους τέσσερις τραυματίες-θύματα των MAT», λέει στα «NEA» ο κ. Τσούρκος.

Να ξέρεις ότι για πολλούς από εμάς είσαι η προσωποποίηση της αηδίας. Είσαι αυτό που μισούμε πιο πολύ στον κόσμο. Σε έχουμε συνηθίσει να χτυπάς φοιτητές, μετανάστες, μαθητές, εργάτες. Πώς σηκώνεις όμως το γκλομπ να χτυπήσεις ένα γέρο άνθρωπο; Γιατί τον βρίζεις; Μήπως το ευχαριστιέσαι κιόλας;

Να ξέρεις ότι άνθρωπος είσαι μόνο από βιολογικής άποψης. Γιατί κατά τα άλλα σε έχουν αποκτηνώσει, σε έχουν κάνει άβουλο υποχείριο, ακολουθείς τις πιο απάνθρωπες εντολές, για ένα μισθό του κώλου, για να υπηρετήσεις το "δημόσιο συμφέρον" ενάντια στο συμφέρον των πολλών.

Πώς νιώθεις όταν γυρίζεις στο σπίτι; Δεν έρχονται οι συνταξιούχοι με τα σπασμένα χέρια να σου χαλάσουνε τον ύπνο;

Αναρωτιέμαι τι εκπαίδευση να σου έκαναν. Πώς γίνεται να κατάντησες έτσι. Μήπως οι γονείς σου δε σε αγαπούσαν; Μήπως ο πατέρας σου σε έδερνε και η μητέρα σου σε αγνοούσε; Μήπως είσαι απλά διανοητικά ανάπηρος;

Να μη σε απασχολήσω πολύ, σίγουρα θα έχεις δουλειά να κάνεις. Απολύεται κόσμος και σε περιμένει να τον δείρεις, το κράτος σε χρειάζεται. Ήθελα μόνο να σου πω ότι σε σιχαίνομαι. Να το ξέρεις.

4 Comments:

At 5:59 μ.μ., Blogger άσκεπος said...

Δεν είσαι ο μόνος που τρέφει τέτοια αισθήματα. Είναι απλά ΜΑΛΑΚΕΣ αυτά τα κοπρόσκυλα. Βρίσκουν τη δικαίωση μέσα στη στολή τους. Όπως λένε και οι αναρχικοί "μέσα από τα κράνη κρύβετε σκατά". Αυτές οι περιπτώσεις είναι η δικαίωση του συνθήματος. ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΗΔΙΑ. Τί είχε να μας πει όμως και αυτή η εφημερίδα όταν στα χρόνια του Σιμήτη έγιναν τα ίδια έκτροπα; Κωλοπολιτική, αδερφέ και το γκλομπ να σκάει στα πλευρά του κάθε άτυχου, νέου ή γέρου.

 
At 10:08 π.μ., Blogger μήτσκος said...

@exiled
Διαβάζω τα ΝΕΑ στο δίκτυο γιατί με βολέβει το φορμάτ τους. Κατά τα άλλα διαβάζω Ελευθεροτυπία, την οποία θεωρώ αξιόλογη για τα ελληνικά δεδομένα. Γενικά δεν έχω πρόβλημα να διαβάζω "βαμμένες" εφημερίδες, επειδή ξέρω πως ό,τι γράφουν πρέπει να το ερμηνεύσω ανάλογα. Αντίθετα, διαβάζοντας μια αξιόπιστη εφημερίδα πολλές φορές τείνω να πιστεύω τα πάντα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση με ενδιέφερε ποιός δίνει την εντολή αλλά αυτός που την εκτελεί.

@λαθρεπιβάτης
Ναι, πιστεύω πως νιώθουν έτσι όπως περιγράφεις. Αλλιώς δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν κάνοντας αυτή τη δουλειά.

 
At 10:10 π.μ., Blogger μήτσκος said...

Διορθώνω:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε με ενδιέφερε ποιός δίνει την εντολή αλλά αυτός που την εκτελεί.

 
At 11:45 π.μ., Blogger άστεγος said...

Άσε μη μου τους θυμίζεις και τσαντίζομαι...Γουστάρω Κουφοντίνα σε τέτοιες περιπτώσεις...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix