Σάββατο, Μαρτίου 11, 2006

Περισυλλογή



Ο θάνατος του Μιλόσεβιτς με έφερε σε αμηχανία. Ακούω τις ειδήσεις με το κεφάλι σκυμμένο.

Εγκληματίας πολέμου, μεγαλομανής καιροσκόπος, πατριώτης αγωνιστής, αιμοσταγής δικτάτορας, εθνικός ήρωας, υπόδικος, φυλακισμένος, νεκρός.

Πολλή δουλειά για τους ιστορικούς των επόμενων γενεών...

3 Comments:

At 12:41 π.μ., Blogger άστεγος said...

Κι εγώ τα ίδια. Δεν μπορώ να πάρω θέση. Όχι απο προκατάληψη αλλά μάλλον από άγνοια. Όπως το είπες, οι ιστορικοί του μέλλοντος...
Καληνύχτα!

 
At 10:14 π.μ., Blogger paragrafos said...

Ας υποθέσουμε ότι είστε αρχηγός κράτους (πρωθυπουργός ή πρόεδρος) και έρχονται οι Αμερικάνοι και σας λένε, παραιτήσου αλλιώς θα καταστρέψουμε τη χώρα σου. Ανεξάρτητα απο το εάν έχετε ή όχι καλές προθέσεις, εσείς τι θα κάνατε; (Ο Μιλόσεβιτς, τι έκανε;)

Με περίσκεψη

Παράγραφος

 
At 3:54 μ.μ., Blogger μήτσκος said...

Φυσικά και θα παραιτούμουν.

Ο Μιλόσεβιτς δεν παραιτήθηκε.

Να ξεκαθαρίσω ότι ούτε κατά διάνοια δε θέλω να υποστηρίξω το Μιλόσεβιτς και τις επιλογές του. Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι, αν θέλουμε να βρούμε τους υπεύθυνους για το αιματοκύλισμα στη Γιουγκοσλαβία, τότε μαζί με το Μιλόσεβιτς θα έπρεπε να κατηγορηθούν πολλοί άλλοι. Ανεξάρτητα από τις καλές ή κακές προθέσεις, λοιπόν, θα πρέπει να δούμε τι ρόλο έπαιξαν οι κοι Kohl και Kinkel, Schröder και Fischer, η κα Albright, ο κος Clinton, ο UCK, κτλ. Με αυτό το σκεπτικό θεωρώ το Μιλόσεβιτς αποδιοπομπαίο τράγο, με δεδομένο ότι οι Γερμανοί ουδέποτε λογοδότησαν για την πρόωρη και καταστροφική αναγνώριση της Κροατίας, οι Αμερικανοί ουδέποτε λογοδότησαν για τις διαπραγματεύσεις-θέατρο του Rambouillet, οι Κροάτες ουδέποτε κατηγορήθηκαν για τον διωγμό των 200000 Σέρβων από την Κράινα, ενώ πρωθυπουργός του Κοσόβου ανέλαβε στρατηγός του UCK.

Ευχαριστώ και τους δύο για τα σχόλιά σας.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix