Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2006

Ανοικτή επιστολή προς τους ηγέτες των χωρών που παράγουν καφέ


Αξιότιμοι κύριοι,

οι μέρες που οι πλούσιες χώρες του Βορρά λήστευαν τον ιδρώτα του λατινοαμερικάνου αγρότη σύντομα θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Με την πεφωτισμένη καθοδήγησή σας και ακολουθώντας το μεγαλοφυές σχέδιο που συνέλαβα και θα σας παρουσιάσω, οι φτωχοί αγρότες των λαών σας σύντομα θα ζήσουν μια πρωτοφανή οικονομική ευμάρεια και επιπλέον θα χεστούν στο τάληρο.

Το πρώτο βήμα θα είναι να οργανωθείτε και στα πρότυπα των πετρελαιοπαραγωγών και να φτιάξετε τον OCEC (Organisation of Coffee Exporting Countries).

Στη συνέχεια, θα ανακοινώσετε ότι ο OCEC αποφασίσε τη μείωση της παραγωγής καφέ στο 20% της σημερινής παραγωγής. Φυσικά, θα δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή, τα χρηματιστήρια θα αρχίσουν να πέφτουν και θα απειληθεί γενικευμένη οικονομική κρίση. Πιθανότατα οι ΗΠΑ θα απειλήσουν να επέμβουν για να αμυνθούν απέναντι στα όπλα μαζικής καταστροφής που δεν έχετε, οπότε εσείς θα απαντήσετε ότι σε περίπτωση επέμβασης θα πάψετε να χρησιμοποιείτε δολάρια στο εμπόριο του καφέ και θα δέχεστε μόνο πολωνικά ζλότυ.

Καθώς η τιμή του καφέ στις πλούσιες χώρες θα ανεβαίνει, θα αυξάνονται και τα προβλήματα. Οι νυσταγμένοι μάνατζερ δε θα μπορούν να οργανώσουν τις επιχειρήσεις τους, οι ταξιτζήδες θα αποκοιμούνται στο βολάν, οι απουσίες των δημοσίων υπαλλήλων κατά τις πρωινές ώρες θα πολλαπλασιαστούν, ενώ και η ίδια η συνοχή του κοινωνικού ιστού θα χαλαρώσει, αφού κανείς δε θα έχει λεφτά να πάει για καφέ, οπότε όλοι θα κάθονται μόνοι στα σπίτια τους. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η τιμή του καφέ στα σούπερ μάρκετ θα εξαπλασιαστεί, τα αυτόματα μηχανήματα καφέ θα δέχονται μόνο πενηντάευρα ενώ στο Κωλονάκι ο φραπές θα σπάσει το ψυχολογικό φράγμα των €3000. Οι αγορές θα πάψουν να βελτιστοποιούν αφού όλοι θα νυστάζουν και έτσι κανείς δε θα μπορεί να πάρει τις βέλτιστες αποφάσεις, με αποτέλεσμα την κατάρρευση ολόκληρου του οικοδομήματος της ελεύθερης αγοράς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου θα διακόψει τη σχετική συζήτηση μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από χασμουρητά και ροχαλητά.

Σε αυτή τη φάση μπορεί να συνεδριάσει εκ νέου ο OCEC και να επιδείξει γενναιοδωρία και κοινωνική ευαισθησία, αυξάνοντας την παραγωγή όσο χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί η παγκόσμια οικονομία χωρίς όμως να πέσουν οι τιμές στα σημερινά απαράδεκτα επίπεδα. Τότε πια, με τη δύναμη του καφέ χρυσού στα χέρια σας, θα τρώτε όλοι με δέκα μασέλες.

Πιστεύοντας στην τιμιότητα και τη γενναιοδωρία σας, δεν επιθυμώ να συζητήσουμε τα της αμοιβής μου παρά μόνο μετά την επιτυχία του σχεδίου μου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

2 Comments:

At 12:10 μ.μ., Blogger άστεγος said...

Σύντροφε, το σχέδιο σου είναι μεγαλοφυές μια που πρώτος κατάλαβες ότι ο καφές είναι η μόνη σταθερή αξία στην εποχή μας.
Τίθεμαι αυτοβούλως υπό τις οδηγίες σου, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι αποτελώ μέρος ενός παγκόσμιου σχεδίου. Είμαι έτοιμος για οποιαδήποτε προεπανστατική πράξη. Να μπουκάρω νύχτα σε σουπερμάρκετ, αδειάζοντας τα ράφια του Nescafe,να εισβάλλω σε καφετέριες αναγκάζοντας τους πελάτες να χύσουν τον καφέ στο πάτωμα κλπ.

Λουμίδηδες όλου του κόσμου, ενωθείτε!

 
At 2:10 μ.μ., Blogger μήτσκος said...

Γουστάρω! Θα γίνουμε οι βαρώνοι της καφεϊνης!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix