Τρίτη, Μαΐου 23, 2006

Κρύψου αρκούδε!



Πριν μερικές μέρες, ένας αρκούδος αποφάσισε να περάσει τα σύνορα μεταξύ Αυστρίας και Γερμανίας και να αναζητήσει το ταίρι του στα δάση της Βαυαρίας. Δυστυχώς για αυτόν, στη Γερμανία είχε να πατήσει αρκούδα περίπου 170 χρόνια. Έτσι, όχι μόνο γυναίκα δε βρήκε, αλλά βρέθηκε και στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Αρχικά, ο υπουργός περιβάλλοντος της Βαυαρίας χαιρέτισε τον ερχομό του ζώου: "Willkommen in Bayern".

Κατά τη διάρκεια του Σαβατοκύριακου, ο αρκούδος, του οποίου προφανώς είχε ανοίξει η όρεξη από τις βόλτες, σκότωσε εννέα πρόβατα. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται να είναι πολύ θαρραλέος και δε διστάζει να πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές για να βρει τροφή. Η περιοχή δε στην οποία κινείται, το Garmisch-Partenkirchen, είναι εξόχως τουριστική. Σύντομα, λοιπόν, η χαρά για την εμφάνισή του έδωσε τη θέση της στην ανησυχία.

Εχτές τη νύχτα, ο αρκούδος ρίχτηκε σε κάτι κοτέτσια και έφαγε ό,τι βρήκε μπροστά του. Οι αρχές άρχισαν να συνειδητοποιούν τι ωραία που ήταν η ζωή τόσα χρόνια χωρίς αρκούδες, ενώ ο υπουργός περιβάλλοντος έδωσε το ελεύθερο στους κυνηγούς, αν πετύχουν τον αρκούδο, να ρίξουν στο ψαχνό.

"Δε μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν εκείνη την ώρα πήγαινε στο κοτέτσι ο πτηνοτρόφος. Η συμπεριφορά του ζώου είναι τελείως απρόβλεπτη. Είναι εκτός ελέγχου."

Ο ειδικός αρκουδολόγος (!!) του πανεπιστημίου του Freiburg, Felix Knauer, συμφωνεί: "Είναι επικίνδυνο να καθυστερούμε. Η συμπεριφορά του ζώου, το οποίο επιτίθεται σε όποιο πρόβατο βρει, δεν είναι φυσιολογική. Κανονικά οι αρκούδες μένουν στο δάσος."

Η πρόεδρος της εταιρείας προστασίας των ζώων, Brigitte Rusche, έχει άλλη άποψη: "Εδώ στη Γερμανία διαμαρτυρόμαστε για κάθε ελέφαντα, που οι φτωχοί αγρότες της Αφρικής πυροβολούν για να προστατέψουν τη σοδειά τους. Και όταν οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε μια αρκούδα, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να την πυροβολήσουμε."

Ένας ειδικός του WWF για την προστασία απειλούμενων ειδών, ο Roland Melisch, λέει ότι μία πιθανή λύση είναι να αιχμαλωτισθεί ο αρκούδος εν ζωή. Παραδέχεται, όμως, ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι μηδαμινές.

Έτσι, ενώ ο αρκούδος περιφέρεται αμέριμνος στα Βαυαρικά δάση, οι ειδικοί αναλύουν, οι πολιτικοί αποφασίζουν και οι κυνηγοί οπλίζουν.

(Και εγώ ελπίζω, να βάλει ο αρκούδος εγκαίρως μυαλό και να κρυφτεί...)

7 Comments:

At 10:36 μ.μ., Blogger άσκεπος said...

Γκρρρρρρρρρ (αρκουδίστικο επιφώνημα)!

Την είδα και 'γώ την είδηση. Πολύ αστείοι οι Βαυαροί. Καλά κάνουν οι λοιποί Γερμανοί και τους έχουν φτυσμένους (σόρυ κι όλας, δεν αναφέρομαι στο σόι).

Πάντως, κατά βάθος είσαι ένας δημοσιογράφος, αλλά δεν το έχεις αποδεχτεί πλήρως. Ποτέ δεν είναι αργά, γιου νόου!

 
At 11:07 μ.μ., Blogger άστεγος said...

Εύχομαι κι εγώ να έχει αίσια έκβαση η ιστορία! Για να ελαφρύνω το κλίμα ανεβάζω αμέσως ποστ-ηθικό στήριγμα στον αρκούδο!

 
At 9:12 π.μ., Blogger μήτσκος said...

@exiled
Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο πότε παίρνει σύνταξη άραγε;

@antonis
Ωραίο το ανεκδοτάκι σου. Λες και ο πραγματικός αρκούδος να τους μπιπ;

 
At 9:46 π.μ., Blogger μήτσκος said...

ΚΡΥΦΤΗΚΕ!

Νεότερες πληροφορίες: Τα ίχνη του αρκούδου χάθηκαν. Πιστεύεται ότι επέστρεψε στην Αυστρία.

 
At 11:50 π.μ., Blogger Кроткая said...

Γιατι δεν τον απελαύνουν απλώς, όπως κάνουν με τους Ουκρανούς μετανάστες; Να πάει πίσω στην Αυστρία να κάνει παρέα στην Ούρσουλα;

 
At 1:36 μ.μ., Blogger μήτσκος said...

Δεν τους ζήτησε βίζα γι' αυτό μπερδεύτηκαν.

 
At 12:31 μ.μ., Blogger Rodia said...

ΦΟ-ΒΕ-ΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!

:-)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix