Τρίτη, Απριλίου 18, 2006

Μοναχομάχος


Μόναχο, Σάββατο μεσημέρι. Κατηφορίζω την κοιλάδα του ποταμού Isar, από το Deutsches Museum προς το ζωολογικό κήπο. Παρά τη λιακάδα, ο αέρας είναι κρύος και δυσάρεστος. Από λάθος έχω βρεθεί στον ποδηλατόδρομο, με αποτέλεσμα συνέχεια να μου "κουδουνίζουν" οι ενοχλημένοι ποδηλάτες καθώς περνάνε δίπλα από το καρότσι του μπέμπη.


Από μακριά διακρίνω ένα παρδαλό μπάλωμα πάνω στο χορτάρι. Δε διακρίνω καλά περί τίνος πρόκειται αλλά, καθώς πλησιάζω, μια υποψία μου καρφώνεται στο μυαλό. Λίγα μέτρα παραπέρα, η υποψία μετατρέπεται σε βεβαιότητα. Σταματώ και κοιτάζω σαν αποσβολωμένος. Τα υπολείμματα μιας μπλε πλαστικής σακούλας, χαρτιά, κάποια άδεια κονσέρβα. Σκουπίδια.

Σκουπίδια...


Με τρεμάμενα χέρια βγάζω από το σάκο μου τη φωτογραφική μηχανή. Κοιτάζω αμήχανα δεξιά και αριστερά, οι ποδηλάτες συνεχίζουν τις πεταλιές τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα, οι διαβάτες αμέριμνοι συνεχίζουν τη βόλτα τους. Σηκώνω το γιακά, φωτογραφίζω και απομακρύνομαι με γρήγορο βήμα.

Τώρα λοιπόν, από τη σιγουριά του σπιτιού μου και κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του μπλογκ, παρουσιάζω το τρομακτικό αυτό ντοκουμέντο. Τι έχουν να πουν τώρα οι Μοναχολάγνοι εραστές της καθαριότητας; Γιατί δεν παραιτείται ο δήμαρχος Ude; Τι κάνει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Stoiber; Πού είναι τώρα η ευαισθησία και η ευθιξία τους; Γιατί σωπαίνουν τα (υπόλοιπα) ΜΜΕ μπροστά σε τέτοιες φρικιαστικές εικόνες;


Αγαπητέ αναγνώστη, λυπάμαι που έζησες την κατάρρευση ενός μύθου στο μπλογκ μου, όμως η αλήθεια δε μπορεί να μένει για πάντα κρυμμένη.

Στο επόμενο ποστ, Bundesliga και το καινούριο γήπεδο της Bayern.

3 Comments:

At 9:28 π.μ., Blogger άστεγος said...

Χαχαχα, σπαρταριστό το ποστ. Εξελίσσεσαι πάντως σε δαιμόνιο, μαχόμενο ρεπόρτερ, ικανό να ανατρέψει κυβερνήσεις και συστήματα.
Περιμένουμε αναφορά (και αποκλειστικές φώτος) για το νέο στάδιο, την τελευταία φορά που επισκέφτηκα το Μόναχο δεν υπήρχε...

 
At 7:20 μ.μ., Blogger άσκεπος said...

Πολύ καλός!

Αλήθεια, προφύλαξες το παιδί σου από το αποτρόπαιο αυτό θέαμα; Ή θα του λες: "φάε το φαγητό σου, αλλιώς θα σε στείλω στο Μόναχο με τα σκουπιδία για παρέα";

 
At 10:46 π.μ., Blogger μήτσκος said...

Αντώνη, ευχαριστώ για την ιδέα, ίσως το μέλλον μου να βρίσκεται πραγματικά στο μαχητικό ρεπορτάζ.

Συμπολίτη, ευτυχώς ο ύπνος προστάτεψε το μικρό από τη φρίκη. (Αλήθεια έχεις πάει Μόναχο; Για να βρεις σκουπίδι πρέπει πραγματικά να κάνεις μαχητική δημοσιογραφική έρευνα:)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix