Πέμπτη, Απριλίου 13, 2006

Πάρε κόσμε σακούλες



Μια τηλεοπτική σκηνή που μου έχει μείνει, θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας μπας και σταματήσει να με τσατίζει.

Εισαγωγή: Πριν μερικούς μήνες είχαν προτείνει οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να μη δίνονται πια δωρεάν οι πλαστικές σακούλες, αλλά να αγοράζονται από όποιον τις χρειάζεται. Φυσικά, όποιος έχει λιγάκι νιονιό ξέρει ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι τζάμπα και όλα πληρώνονται. Για να μοιράζει το σούπερ μάρκετ τζάμπα σακούλες, πάει να πει ότι το κόστος το έχει συνυπολογίσει στην τιμή όλων των υπόλοιπων προϊόντων. Έτσι, όποιος έχει οικολογική συνείδηση και φροντίζει να χρησιμοποιεί πάνινες τσάντες, πληρώνει εντούτοις για τις πλαστικές σακούλες αυτών που τις καταναλώνουν αλόγιστα. Βέβαια, η πρόταση αυτή αντιμετωπίστηκε με καχυποψία στην καλύτερη περίπτωση και με ειρωνεία και ύβρεις στη χειρότερη.

Σε μια τηλεοπτική συζήτηση εκείνων των ημερών, ήταν στο ένα παράθυρο ο εκπρόσωπος των σουπερμαρκετάδων και στο άλλο κάποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ ο πρώτος λοιπόν προσπαθούσε να εξηγήσει ότι οι σακούλες ποτέ δεν ήταν δωρεάν, αλλά πληρώνονταν με έμμεσο τρόπο, ο βουλευτής, του οποίου δυστυχώς δε συγκράτησα το όνομα, κουνούσε τα χέρια στον αέρα και φώναζε εκνευρισμένος:

"Μα τι λέτε κύριε; Πού τα είδατε αυτά τα πράγματα; Μέχρι τώρα τις σακούλες δεν τις πλήρωνε κανένας!!"

Με έπιασε απελπισία... Οι σακούλες που πέφτουν από τον ουρανό... Είναι δυνατόν το μυαλό ενός βουλευτή να φτάνει μέχρι εκεί; Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κυβερνάνε την Ελλάδα; Για τέτοιο επίπεδο σκέψης και κρίσης μιλάμε; Σωθήκαμε!

ΥΓ1: Στη φωτό η είσοδος της Γερμανικής Βουλής, του Bundestag. Βλέπετε τους βουλευτές, μετά την πρωινή προσευχή, να περιμένουν υπομονετικά για να μπουν στην αίθουσα.
ΥΓ2: Καλό τετραήμερο στους εν Γερμανία! Οι εν Ελλάδι ας περιμένουν...

2 Comments:

At 10:03 π.μ., Blogger Κωστής Γκορτζής said...

"... Είναι δυνατόν το μυαλό ενός βουλευτή να φτάνει μέχρι εκεί; Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κυβερνάνε την Ελλάδα; Για τέτοιο επίπεδο σκέψης και κρίσης μιλάμε; Σωθήκαμε!"

Κι όμως, είναι. Ο κανόνας, που αντιπροσωπεύει και το δικό μας επίπεδο!

 
At 5:54 μ.μ., Blogger άστεγος said...

Δύο τα σενάρια:
Α. Του βουλευτή δεν του κόβει.
Β. Καθαρός λαϊκισμός, όπου ο βουλευτής θέλει να κερδίσει την ψήφο της γιαγιάς, που φωνάζει ότι παλιά δεν πληρώναμε τις σακούλες.

Δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο, το Α ή το Β;

Καλό τριήμερο!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix