Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2006

Όχι πια κοπάνες


Με μεγάλη χαρά διάβασα την εξής είδηση: Στην Αργεντινή σκέφτονται να προβάλουν τους αγώνες του μουντιάλ στα σχολεία. Απορώ πώς δεν το σκέφτηκε πρώτη η υπουργός μας. Αντί να κάνουνε κοπάνες τα παιδιά για να δούνε τα ματς, να τους τα δείχνουμε στις αίθουσες και να γλιτώνουν έτσι και τις απουσίες.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες αναρωτιέται: «Τι θα ακολουθήσει μετά; Μήπως να σταματήσουμε τις σχολικές δραστηριότητες για να παρακολουθούμε χόκεϊ και τένις; Μήπως όπερα και κινηματογράφο;» Κακώς ερμηνεύτηκε αυτή του η δήλωση ως διαφωνία. Ο άνθρωπος απλώς κάνει προτάσεις για επέκταση του μέτρου και σε άλλους τομείς.

Το μέτρο μπορεί και πρέπει να επεκταθεί έτσι ώστε να αφαιρεθεί από τους μαθητές κάθε κίνητρο για να κάνουν κοπάνα. Για παράδειγμα γιατί να μη σερβίρεται φραπεδάκι στα θρανία; Θα ενισχυθεί έτσι και το εισόδημα του κυλικιάρχη ενώ οι μαθητές τίγκα στην καφεϊνη δε θα κοιμούνται πια στο μάθημα. Επίσης μπορούν να επιτραπούν τα τάβλια με βελούδινη επένδυση (μην ενοχλούμε και το μάθημα) ενώ οι αίθουσες μπορούν να χωριστούν σε θρανία καπνιστών και μη καπνιστών, για να αποφευχθούν διαφωνίες και καυγάδες. Και λίγο ανοιχτό μυαλό βρε παιδιά δε βλάπτει...

4 Comments:

At 11:19 π.μ., Blogger μήτσκος said...

Ναι, να λοιπόν και το ολοήμερο σχολείο στην πράξη! Κανείς δε θα θέλει να φύγει το μεσημέρι.

 
At 2:09 μ.μ., Blogger άστεγος said...

Μουντιάλ στο σχολείο...Μάλλον η Αργεντινή είναι η χώρα των ονείρων μου.
Το ποδόσφαιρο είναι πάντως πολύ σοβαρή υπόθεση και θα έπρεπε να διδάσκεται υποχρεωτικά.
Και ας παραθέσω και ένα τσιτάτο του Καμύ, όπως το θυμάμαι:"Το ποδόσφαιρο ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας διαμόρφωσης της προσωπικότητάς μου"...
Καλημέρα παιδιά!

 
At 2:27 μ.μ., Blogger YO!Reeka's said...

χεχεχε πάντως δεν ξέρω τι κάνετε εκεί στην αλλοδαπή, αλλά εμείς στο αθάνατο ελληνικό πανεπιστήμιο και το φραπεδάκι μας και το τσιγαράκι μας στην αίθουσα τα είχαμε κανονικά...!

 
At 4:12 μ.μ., Blogger μήτσκος said...

Στην Αθήνα σπούδασα και όντως καπνίζαμε και στο αμφιθέατρο. Το καφεδάκι δεν είναι τόσο τραγικό αλλά το τσιγάρο είναι λίγο ξεφτίλα κατά τη γνώμη μου. Αν θυμάμαι καλά ήμασταν από τις τελευταίες φουρνιές που δε ντρεπόταν να καπνίσει την ώρα της διάλεξης. Οι επόμενοι ήταν πιο πολιτισμένοι.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix