Παρασκευή, Απριλίου 28, 2006

Καβαλαρίες



Πολλά ενδιαφέροντα διάβασα στις εφημερίδες αυτή τη βδομάδα, μια είδηση όμως με συγκίνησε ιδιαίτερα: Ο διάσημος (?) καβαλάρης Aλβάρο Aλφόνσο ντε Mιράντα Nέτο, γνωστός και ως Ντόντα, σύζυγος της Αθηνάς Ωνάση, γνωστής και ως Ρουσέλ, αποφάσισε να γίνει Έλληνας.

Για το σκοπό αυτό, απευθύνθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας. Δεν ξέρω από πού είχε την πληροφορία ότι η εν λόγω ομοσπονδία έχει και τέτοιες αρμοδιότητες, αλλά φαίνεται ότι χτύπησε διάνα, αφού του είχαν ετοιμάσει όλα τα χαρτιά, υπέγραψε και έφυγε για διακοπές.

Βέβαια, για να μπορέσει να αγωνιστεί στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου με τα ελληνικά χρήματα - ε... συγνώμη, χρώματα εννοούσα - πρέπει να περάσει και κάποια σκληρή δοκιμασία. Πρέπει να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα, η οποία να ισχύει για ένα χρόνο. Προσέξτε το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος: Δεν πρέπει να μένει στην Ελλάδα, πρέπει απλώς να το δηλώσει. Το παλικάρι είναι όμως αποφασισμένο να φτάσει στα άκρα για το καλό της Ελλάδας: Το έχει δηλώσει ήδη.

Ας μη διαμαρτύρονται λοιπόν οι μετανάστες που κάθε λίγο καιρό πρέπει να ξεροσταλιάζουν μπροστά στις Αστυνομίες και στα Δημαρχεία για μια άδεια παραμονής. Αφού πάνε και στήνονται σε λάθος μέρη... Ας καβαλήσουνε τον Ψαρή και ας πάνε στην ομοσπονδία της ιππασίας. Αν πετύχουν πουθενά καμμιά πλούσια κληρονόμο, ας καβαλήσουν αυτήν καλύτερα. Πιάνει το κόλπο...

4 Comments:

At 8:43 π.μ., Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάΜε!

 
At 8:33 μ.μ., Blogger άστεγος said...

Θέλουν φορτωτήραααα! (Που λένε και στο χωριό μου)

"Στο Ραγιαδιστάν έτσι είχαν τα πράγματα τότε", θα λέμε κάποτε στα εγγόνια μας.

Αλλά οι καβαλάρηδες είναι για να μας καβαλάνε...

Καλό βράδυ, συνοδοιπόρε!

 
At 10:56 μ.μ., Blogger μήτσκος said...

Γεια σε όλους, ευχαριστώ για τα σχόλια.

Deepest blue, δίκιο έχεις σε ό,τι γράφεις. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ντόντα δεν είναι ούτε Αινστάιν ούτε Πικάσο. Απλά γίνεται τώρα το παζάρι για το ποιός θα φάει τα λεφτά του Ωνάση. Όλοι ξέρουμε ότι και ο Ντόντα και η Αθηνά, δεκάρα δε δίνουνε για την Ελλάδα. Αποφασίσανε να το παίξουνε Έλληνες γιατί έτσι τους είπανε οι δικηγόροι τους. Οι άνθρωποι της ιππασίας είπανε "γιατί όχι, ολυμπιονίκης είναι ο άνθρωπος και από καλή οικογένεια", και τσουπ, έγινε το προξενιό.

Περί ολυμπιακού πνεύματος να μη γίνει λόγος, αυτό το έχει φάει η μαρμάγκα από καιρό.

Αναρωτιέμαι μόνο, αν κερδίσει ο τύπος κανένα χρυσό στο Πεκίνο, θα συγκινηθούμε όταν θα ακούγεται ο εθνικός ύμνος; Θα νιώσουμε εθνικά υπερήφανοι; Θα μας πει πάλι ο Γιάννης Ιωαννίδης για το DNA των Ελλήνων που τους κάνει να νικούν;

Τέλος, εξακολουθώ να πιστεύω ότι, αν ήμουνα ένας από αυτούς τους μετανάστες που στήνονται μερόνυχτα ολόκληρα έξω από τα αστυνομικά τμήματα για μια παράταση της παράτασης της προσωρινής άδειας παραμονής, θα ήμουνα πολύ μα πολύ θυμωμένος...

 
At 1:34 μ.μ., Blogger Кроткая said...

eepest blue, πολύ καλό αυτό με το ΔΙΚΑΤΣΑ!! Καταργήθηκε όμως νομίζω... άρα θα γλίτωνε ο Αλμπερτ!
κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σας! έλλην είναι όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας, δε λέγαν οι αρχαίοι; δε μετέχει της ελληνικής παιδείας εκείνο το γεωργιανάκι ή αζεράκι (δε θυμάμια καν το όνομα) που πήρς το χρυσό στην πάλη και έκανε δηλώσεις με διερμηνεά; δεν μετέχει της ελληνικής παιδείας ο Καχιασβίλι που με το ζόρι λεει 5 κουβέντες στα ελληνικά; Δην ήτο Ελλην ο Καρεμπέ όταν έπαιζε στον ολυμπιακό; (παίζει ακόμα; δεν ξέρω...)
Δε σας καταλαβαίνω κύριοι,είστε κακεντρεχείς! Ρωτήστε και την Τσουλφά περί ανωτερότητας των ελλήνων... Όχι που θέλει να γίνει έλληνας ο κάθε αλβανός, και να σηκώνει και σημαία στα σχολεία... Αυτοί είναι οι Ελληνες!

Αυτή είναι η Ελλάδα που είπε κι ο Σημίτης!

όχι;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix