Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2006

Ελλάς Ινδία Συμμαχία


Είναι τόσο απλό που και ένας τετράχρονος μπορεί να το καταλάβει. Γρήγορα, βρείτε μου έναν τετράχρονο!
Groucho Marx

Η Ράνι Παντέι από την Μπιχάρ της Ινδίας κατηγορείται ότι, πριν από δύο χρόνια, επιτέθηκε σε τρεις αστυνομικούς βοηθώντας τον πατέρα της να τους ξεφύγει και να αποφύγει τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί που την κατήγγειλαν δε θεώρησαν σημαντικό ότι η Ράνι, όταν έγινε η υποτιθέμενη επίθεση, ήταν μόλις τεσάρων ετών. "Όταν η αστυνομία ξεκίνησε την υπόθεση, υποστήριξαν ότι η Ράνι ήταν δέκα ετών, ενώ ήταν μόνο τεσάρων. Πώς είναι δυνατό μια τετράχρονη να έχει επιτεθεί σε τρεις αστυνόμους και να με έχει ελευθερώσει;", αναρωτιέται ο πατέρας της.

Για να βγει με εγγύηση μέχρι να δικαστεί η μικρή υπέγραψε με το δακτυλικό της αποτύπωμα, αφού δεν ήξερε ακόμα να γράφει. Όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, εκτός από έναν, είναι αστυνομικοί.

Η πραγματική αιτία για όλα αυτά είναι ότι ο πατέρας της Ράνι είναι πνιγμένος στα χρέη, με αποτέλεσμα να παρενοχλείται αυτός και η οικογένειά του συστηματικά από αστυνομικούς-νταβατζήδες. Ολόκληρη η ιστορία στο BBC.

3 Comments:

At 1:14 π.μ., Blogger άσκεπος said...

Αυτό το κοριτσάκι πάντως, θα πρέπει να θεωρείται τυχερό και από πάνω, επειδή η ιστορία του έγινε γνωστή. Το ρεπορτάζ όμως δεν αναφέρει ότι οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης στην Ινδία δεν είναι μόνο "προνόμιο" αυτής της οικογένειας. Είναι από τις φορές που λέμε: "Είμαστε πάααααααρα πολύ καλά"...

 
At 11:58 π.μ., Blogger άστεγος said...

Δεν είμαστε καλά λέω εγώ...
Η Ινδία δεν φέρει τον τίτλο τιμής "μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο";
Ευτυχώς που η δημοκρατία αυτή έχει και πυρηνικά όπλα. Μάλλον για προστασία από τα τετράχρονα τα έχει.

 
At 11:08 μ.μ., Blogger μήτσκος said...

Το εκπληκτικό της ιστορίας δεν είναι ούτε η φτώχεια του πατέρα, ούτε η αυθαιρεσία της αστυνομίας, αυτά εξάλλου είναι λίγο ή πολύ γνωστά. Το πιο εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι τρείς μαντράχαλοι, οι οποίοι εξ επαγγέματος είναι εκπρόσωποι του κρατικού μονοπωλίου στη βία, καταγγέλουν ένα τετράχρονο κοριτσάκι ότι τους εμπόδισε, χρησιμοποιώντας σωματική βία, να εκπληρώσουν το καθήκον τους.

Φίλε λαθρεπιβάτη, κι εγώ ένιωσα την ίδια οργή: Αν ήταν 7 χρονών, όλα θα ήταν νόμιμα.

Exiled, δυστυχώς έτσι είναι όπως τα λες. Βέβαια η συμπεριφορά των αρχών δε συνδέεται με τις συνθήκες διαβίωσης.

Αντώνη μην τους δίνεις ιδέες, θα αρχίσουν να ρίχνουν με το πυροβολικό στα νηπιαγωγεία.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix