Τετάρτη, Απριλίου 18, 2007

Αστυνομικά ΝεκροτομείαΤη Δευτέρα διάβασα στο in.gr ότι νεαρός Αλβανός "βρέθηκε απαγχονισμένος" στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ιλίου.

Επειδή κάτι μου θύμιζε η είδηση, έψαξα λίγο στα κιτάπια μου και βρήκα αυτό, με ημερομηνία 08.02.2007:

Αναστάτωση στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας προκαλεί ο θάνατος ενός
35χρονου άνδρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών μέσα στα κρατητήρια του
Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το πακέτο των τσιγάρων του 35χρονου, που κρατείτο
επί δέκα ημέρες, περιμένοντας να εκδικαστεί η έφεσή του, βρέθηκαν δέκα
γραμμάρια ηρωίνης.

Ο συμπαθέστατος κύριος Υπουργός Δημοσίας Τάξης, ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα της νεολαίας, ο κος Β. Πολύδωρας, δήλωσε ότι δε θέλει ο κρατούμενος να μπορεί να αυτοκτονεί στα μουλωχτά:

Θέλω να επιτηρείται. Αυτό όμως, έχει νομικές δυσκολίες, όπως μου είπαν πάλι οι ειδικοί. Ότι δεν μπορείς να τον επιτηρείς μέσα στο κελί του. Έχω αυτό το κενό περίπου στα όρια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, οι αστυνομικοί θέλουν να προστατεύουν τους κρατούμενους, αλλά δε μπορούν, επειδή έτσι θα... διαρρεύσουν τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα! Δε μου λες Βύρωνα, πας καλά;

Επειδή είσαι και υπουργός, μήπως θα σου ήταν εύκολο να προσπαθήσεις να μη λες κοτσάνες;

Η αστυνομία λοιπόν μας παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα, κάνει παρακολουθήσεις, μαζεύει ένα σωρό στοιχεία για υπόπτους και "υπόπτους", αλλά δε μπορεί να επιτηρεί τα κελιά λόγω ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων;

Οι ίδιοι αστυνόμοι που όταν συλλαμβάνουν διαδηλωτές τους γδύνουν για να τους ψάξουν τις κωλοτρυπίδες, δεν είδαν την ηρωίνη στο πακέτο με τα τσιγάρα; Και καλά, πώς την έκανε την ηρωίνη; Βρέθηκε και σύριγγα και τα συναφή;

Πάντως κάθε φορά διατάσσεται ΕΔΕ και λάμπει η αλήθεια. Για να διευκολυνθεί το έργο τέτοιων ΕΔΕ, το παρόν μπλόγκ προσφέρει αφιλοκερδώς το ακόλουθο πρότυπο πόρισμα:

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΔΕ

Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί είναι (παρακαλώ επιλέξτε το σωστό)
  1. ανίκανοι/βλάκες και κατ'επέκτασιν δε φέρουν ουδεμίαν ευθύνη
  2. ψεύτες και φέρουν ευθύνη
  3. ψεύτες αλλά απαλλάσσονται λόγω βλακείας.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Ο αρμόδιος_______________________Ο Βύρωνας

4 Comments:

At 11:16 μ.μ., Blogger The Wrong Guy said...

Τελικά τον σιχαίνονται όλοι αυτόν τον υπουργό, που ούτε το όνομα του δε θέλω να γράψω;

 
At 11:16 μ.μ., Blogger The Wrong Guy said...

Και έχουν και δίκιο, αυτό είναι το θέμα!

 
At 11:31 μ.μ., Blogger Κουνουπι said...

Ο Βύρωνας είναι μία μεγάλη μορφή. Μετά από 150 χρόνια θα γράφονται μελέτες και θα εκπονούνται διδακτορικά γι' αυτόν, απλώς τώρα τον έχουμε συνηθίσει και δε συνειδητοποιούμε την ιδιαιτερότητα του ανδρός.
Βασικά, πρόκειται για δυστυχή αναχρονισμό -ένας σαμουράι στην κυβέρνηση Καραμανλή, ένας ευγενής του Μεσαίωνα με κουστούμι και γραβάτα, ένας ιππότης σε μοτοσυκλέτα. Η προσφώνηση και μόνο των οργάνων της τάξης ως 'πραίτωρες' υποδεικνύει την έλλειψη επαφής του με την αστυνομική πραγματικότητα και το εξιδανικευμένο παρελθόν μέσα στο οποίο ζει.

Αισθάνομαι την ανάγκη να αναρωτηθώ, στα βήματα του Εγγονόπουλου:
Υπουργέ, τι γυρεύεις στο 'Δημόσιας Τάξης' εσύ, ένας ποιητής;

 
At 9:32 π.μ., Blogger exiled said...

Οι ΕΔΕ είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος για να καλύπτονται οι όποιες ευθύνες. Θες να ξεμπερδέψεις με την πίεση της κοινής γνώμης για τους θανάτους σε αστυνομικά τμήματα / την κατάχρηση εξουσίας; Κάνε μία ΕΔΕ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το δυστύχημα δεν είναι ο αχαρακτήριστος Είρων Πολύδειρας, αφού και οι προκάτοχοί του τα ίδια έκαναν, αλλά ολόκληρος ο μηχανισμός της αστυνομίας, που αντιδράει με συντεχνιακό τρόπο σε τέτοια περιστατικά. Θυμίσου και τη "ζαρτινιέρα".

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Free Web Site Counter
University of Phoenix